Studio Ida Hurtig är ett en-kvinnas-företag. 
Alla handväskor sys av Ida personligen.Bakgrunden


En gång i tiden när jag hade flyttat till storstaden, drömde jag om att få sy kläder och gå på någon av de stora skolorna.

Istället hamnade jag på en chokladfabrik och tillverkade praliner. På fritiden satt jag hemma och sydde väskor och klänningar, såsom jag gjort på min mammas symaskin hela uppväxten. 

Jag började sälja lite på en butik i staden och jag kommer så väl ihåg känslan när jag första gången såg en på bussen som hade köpt en av mina väskor! 

Att någon hade valt att köpa en väska, som jag hade sytt! Magiskt.


Det är med den känslan som jag sommaren 2014 startade Studio Ida Hurtig.

Jag vill nämligen sprida glädje. Jag vill dela med mig av mitt skapande. Jag vill att fler ska få bli sådär härligt glada som jag blev den där dagen på bussen. 

För jag tror att det är samma känsla för den som fastnar för en av mina väskor och väljer att köpa den,  som jag har när jag tillverkar den. Processen 

Studio Ida Hurtig gillar återbruk. Ibland återvänds något från ett annat projekt, ibland används ett härligt tyg från second hand som får nytt liv här. Allt läder som används är naturgarvat ifrån Tärnsjö garveri (läs mer om deras läder här). Tygerna är oftast möbeltyger, vilket menas att de är av hög kvalitet och med hög slitstyrka.  "I think it is a good thing to buy less and choose well". citat av Vivienne WestwoodDet finns en del färdiga väskor till försäljning här i shopen, men jag gör gärna andra uppdrag på beställning, så kallade "custom" väskor.  I såna fall hörs vi av och så får jag veta lite mer om dig så gör jag en personlig, unik väska till just dig. Med känsla och intuition. 

Eftersom allt här är hantverk och gjort av Ida Hurtig så blir varje objekt unikt, en del väskmodeller finns i olika färger men ingen blir exakt den andra lik. 


I galleriet (här) hittar ni inspiration genom bilder på en del redan gjorda & sålda väskor.Hör av dig om du har några funderingar eller om du vill få en väska uppsydd till dig eller att ge bort i present!

hej[at]studioidahurtig.se

  


instagramEnglish

Hurtigs händer is a one woman operation run by Ida Hurtig. Every handbag is made by Ida herself. 

If you're residing outside of Sweden and are interested in purchasing one of my bags, or if you're interested in a custom made bag specially for you just send me an email at hej[at]studioidahurtig.se and I'll get back to you with all the details!